<< TILBAKE
Iselin - mommy, fashion.

19, Bergen

Hei! Jeg heter Iselin og er 19 år. Bor sammen med min kjæreste og unge på to år. Her blogges det om mammalivet, hverdagen og mote.Design av


Cathrine // TropicalMango


-----------------------------------------------

ANNONSER


Iselin Stølheim - Mylovebasket.com

Barnevernet

Tenkte jeg ville spørre dere om hva dere syns om barnevernet? Det er jammen ikke mye positivt jeg har hørt i det siste altså.. Jeg har aldri vært i kontakt med barnevernet selv, så jeg har ingen erfaringer rundt dette. Er barnevernet virkelig så ubrukelige som folk sier? For sånn som det virker på de som har vært i kontakt med barnevernet, så er jo alt de gjør feil.

Jeg har lest noen barneverns historier idag, og jeg lurer på hva i alle dager barnevernet driver med (ut fra deres erfaringer). Jeg trodde barnevernet skulle prøve ut forskjellige ting, og gjøre det best mulig for alle parter, før det tar barnet i fra foreldrene (så lenge det ikke er alvorlig omsorgssvikt eller mishandling).

Tenkte jeg ville dere to historier med dere, for å høre hva dere mener!

Link 1 , Link 2 - Anettes historie

Link - Tony og Celinas historie

 

8 kommentarer

Maja Landstad Tiller

09.sep.2011 kl.03:44

Det er helt Sykt ! jeg liker ikke barneværne selv engang. men her jeg bor, er det egentlig ikke sånn, så det er virkelig trist at det er Strengere andre plasser ! Barneværne har alt får mye makt i dag.. ha ikke skulle vært lov ! hvis jeg ha stått i den saken der, ha ikke kommet meg igjenom jeg,

Kjempe fin blogg :)

Cathrine

09.sep.2011 kl.07:33

Tusen takk for din kommentar!

Det blir for dumt å si at barnevernet bare er ute etter å ta unge mødre, bare fordi de er unge!! Jeg var 15 år da jeg fikk sønnen min, så barnevernet ble jo raskt innformert via jordmor. De var på hjemmebesøk et par ganger, men fant aldri noe å sette på fingeren på. Barnevernet tar barn fordi foreldrene ikke klarer å ta vare på barnet!

emil & oss <3

09.sep.2011 kl.08:29

Det er forferdelig at folk har dårlig erfaring med barnevernet.

Men det er veldig klart at kanskje ikke mennesker generelt vet hva barnevernet jobber med?

Det er ikke barnevernet som f.eks. bestemmer om et barn skal plasseres utenfor hjemmet? det er nemnda!

At barnevernet ofte blir koblet inn i unge mødres situasjon er ikke nødvendigvis negativt?

Unge mødre trenger kanskje råd og veiledning? Dekning av bhg, bolig!

At noen liker å bruke barnevernet som syndebukk er ok i seg selv, men de følger tross alt bare loven som er laget (barnevernsloven 1992)

å i de få tilfellene mødre opplever å få barna plassert, er det nok ikke barnevernet som gjør feil?!

lena

09.sep.2011 kl.10:01

Jeg tror selv det også handler om mødre som ikke har innsikt i sitt eget liv.Kommer mann opp i den situasjonen med Bv er det HELT klart en grunn for det! De gjør det ikke fordet de syntes det er morsomt... Og vi hører alltid morens sak.. Og hun beskytter selvfølgelig seg selv.. Nei vet du hva.. Hvis bv kommer på banen er det er grunn for det (STORT SETT) Er rimelig lei av å lese blogger og høre om folk som aldri kan skjønne situasjonen de har havnet i.. De har ALDRI gjort noe galt. Rart vi ikke hører om de sakene mødrene faktisk innrømmer at det er noe galt. ALLTID Bv det går utover...

stjernami

09.sep.2011 kl.10:24

Du skal tenke på det at der er det kun en side av historien. Omsorgssvikt er som mangt. Det er ikke bare vold i hjemmet eller seksuel mishandling. Det er mye videre enn det. Jeg for min del har både gode og dårlige erfaringer med barneværnet. Jeg var selv et barn under barneværnet. Der sviktet de. Men alt i alt så synes jeg det er bra at de er våkne og tar problemer ved roten og før den rekker å gro seg for stort.
Det er ikke sånn at bare fordi du er ung og får et barn, så kommer du automatisk i kontakt med barnevernet. Selv er jeg bare 16 år og har fått mitt første barn for litt over 3 mnd siden, og jeg har ikke hatt noe med barnevernet å gjøre.

De tar nok ikke ungene fra foreldrene bare fordi de er unge. Det er nok en grunn til at de blander seg. Barnevernet er jo til for å hjelpe.

Nicolinets

10.sep.2011 kl.12:21

Vært i barnevernet i 3-4 år. De har ikke gjort noe som helst fornuftig, bare ødelagt.

SILJE HELÉN - ung tobarnsmor :)

27.sep.2011 kl.13:05

Jeg er veldig glad i barnevernet, og synes det er fryktelig synd at de skal bli så "svartmalt" hele tiden. I de aller, aller fleste situasjoner så gjør de det som er nødvendig, men det er dessverre vanskelig for de personene det gjelder kanskje å se det. Selvfølgelig er det ikke mange som er enig i at de gjør en dårlig jobb med barna sine f.eks, ikke mange som vil innrømme at det er noe som svikter - og da blir de å nekte. Husk alltid at barnevernet har taushetsplikt, så folk kan si akkurat hva de vil i media og på nettet uten at de kan komme å få si sin side av det. Med andre ord kan alt man leser i sånne barnevernssaker være tull, og i de jeg har lest er det mye som overhodet ikke stemmer.

Skriv en ny kommentar

hits